Goedkope treintickets Londen kopen? Vanaf € 40

Snel en voordelig met de Eurostar? Dat kan! Voor slechts 40 euro kun je al een ticket Londen – Amsterdam kopen. Treintickets voor de heenreis zijn meestal duurder. 

Treintickets naar Londen met alles inclusief

Of je nu voor een stedenreis naar Londen wilt of je gaat op zakentrip, het meest comfortabel reis je natuurlijk per trein. Je hebt onderweg alle tijd om op je gemak te lezen, te werken en te internetten, maar het grootste voordeel is dat je midden in het bruisende centrum uitstapt.

In tegenstelling tot een vliegreis naar Londen ben je geen extra tijd en geld kwijt aan overstaps, je kunt kosteloos genoeg bagage meenemen en bij aankomst geniet je direct van alles wat Londen te bieden heeft. Bovendien ben je met een treinticket naar Londen voordelig uit, want je betaalt geen boekingskosten. Al voor 40 euro reis je vanuit Londen naar Nederland. Op de heenreis betaal je minimaal 59 euro. Dat wordt goedkoper in 2020, als je ook rechtstreeks vanuit Nederland naar Londen kan.

Met twee tussenstops in hartje Londen

Vanaf het voorjaar van 2018 rijdt er vanuit Londen een rechtstreekse trein naar Nederland. Je checkt 30 a 45 minuten voor vertrek in bij de speciale Eurostarterminal op station Londen St. Pancras. Na vertrek gaat de trein non-stop naar Brussel en vervolgens naar Rotterdam Centraal. De reis Londen – Rotterdam Centraal duurt ongeveer drie uur. Daarna gaat de trein nog verder naar Amsterdam Centraal, waar de trein driekwartier later aankomt. De rechtstreekse trein vanuit Londen naar Nederland rijdt twee keer per dag.

Via de ‘gewone route’ met de trein naar Londen

Voordelig met de trein naar Londen reizen kan nu ook al, want je kunt voor scherpe all-in tarieven vanaf ieder station naar Brussel Zuid reizen, bijvoorbeeld met de intercity of Thalys. Daarna stap je over op de Eurostar naar Londen, die meerdere malen per dag vertrekt.

Deze treintickets zijn te boeken via onder andere HappyRail, Eurostar.com, NS international en NMBS Europe. Hoe eerder je je reis reserveert, hoe meer keuze je hebt in voordeelkaartjes. Verwacht wordt dat dit ook geldt voor de treintickets Londen via de aankomende rechtstreekse treindienst vanaf Amsterdam en Rotterdam. En misschien dat Eurostar zelfs besluit deze te lanceren mooie actiekortingen.

Ook in de nieuwe Eurostar krijgen reizigers keuze uit verschillende klassen, zoals Standard (gelijk aan tweede klas), Standard Premier (wat luxere plaatsen, inclusief een lichte maaltijd) en Business Premier (de duurste tickets met volledige maaltijdservice, last minute incheck en mogelijkheid om zonder kosten van trein te wisselen).

Zodra Eurostar de dienstregeling van de directe treindienst Amsterdam – Londen openbaar heeft gemaakt, zullen tickets daarvoor te boeken zijn. Naar verwachting is dat medio oktober.

Extra tips voor treintickets Londen bestellen

Hoewel de tarieven voor de treinkaartjes naar Londen bij alle verkooppunten vrijwel gelijk liggen, kunnen ticketprijzen tussen dagen en tijden enorm verschillen. Boek je vroeg – dat kan meestal al zes maanden van tevoren – dan heb je de meeste kans dat je een gunstig ticket in handen hebt. Tickets voor de weekends zijn populairder en dus duurder. Daarom reis je het goedkoopst doordeweeks, vooral op dinsdag en woensdag.

Een treinticket boeken of kiezen voor vliegen?

Nog goedkoper naar Londen? Tegenwoordig boek je voor erg aantrekkelijke tarieven al een vliegtuig naar deze stad. Maar dan ben je meestal nog niet in Londen zelf. Tijd en kosten voor het regelen van aanvullende reistickets naar het centrum plus de paspoortcontroles bij vertrek en aankomst lopen dan aardig op. Als je het niet erg vindt om gebonden te zijn aan minder afreistijden, pakken treintickets vaak net zo voordelig uit.

Bekijk je een trip naar Londen vanuit milieuoogpunt, dan is een treinreis natuurlijk op dat vlak ook veel gunstiger.

Alternatieven voor reizen naar Londen

Ook is het mogelijk om naar Londen te reizen via de boot in combinatie met een treinticket. Bijvoorbeeld met Stena Lines vanuit Hoek van Holland met aansluitend de trein Harwich – Londen. Of kies als je meer van Engeland wilt zien voor Rotterdam Europoort – Hull via P&O Ferries. Of IJmuiden – Newcastle met DFSDS Seaways. Daar zijn meestal voordelige combinatietickets voor te boeken. Houd er wel rekening mee dat de treinrit naar de afvaartlocatie vaak niet is inbegrepen.

Een ander alternatief is een langer durende busreis naar Londen, bijvoorbeeld via Eurolines of Flixbus. Tickets zijn dan soms wel goedkoper, maar je bent vaak ook drie keer zo lang onderweg dan wanneer je de trein naar Londen pakt.

Treinreizen vanuit Londen
Ben je van plan vanaf Londen verder met de trein door Engeland, Wales of Schotland te reizen? Oriënteer je dan ook alvast op de voordelige treinpassen van BritRail, zoals de Londen Plus Pas en de Engeland Pas. Ze zijn verkrijgbaar via www.visitbritainshop.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *