Trein Amsterdam – Londen: in 4 uur naar de Britse hoofdstad

Weekendje Londen in gedachten? Vanaf het voorjaar van 2018 zit je voor je het weet in de top van de Londen Eye of sta je in het British Museum. Want de nieuwe trein Amsterdam – Londen brengt je in pakweg 4 uur rechtstreeks naar het hart van het Citycenter.

Uitstappen in midden Londen

De trein naar Londen nemen wordt nu nóg makkelijker en waarschijnlijk ook voordeliger; eind dit jaar start Eurostar een rechtstreekse treindienst van Amsterdam Centraal naar Londen. Met alleen een tussenstop in Rotterdam en Brussel stap je in iets meer dan vier uur uit op London St Pancras. Daar kan je je reis vervolgen of je direct onderdompelen in alle highlights die de stad te bieden heeft. En de prijs is ook nog eens gunstig. Want boek je je tickets bijtijds, dan profiteer je van voordeeltarieven vanaf 59 euro enkele reis. Daarbij mag je de reis vanaf ieder station in Nederland beginnen.

Deze trein zal eerst eenmaal per dag rijden. Eurostar verwacht de verbinding in voorjaar 2018 uit te breiden.

Trein Amsterdam – Londen

Genieten van een stedentrip naar de Britse hoofdstad begint al in de trein, want je reist straks met de allernieuwste e320 treinen van Eurostar. Niet alleen bieden ze ruime zitplaatsen, je kunt gebruik maken van uitgebreide maaltijden en hapjes en drankjes aan boord, en je hebt de hele reis snel WIFI tot je beschikking. Kijk gerust online een film of serie, of speel via je tablet de nieuwste games. Je hebt alle keuze uit het speciale onboard entertainment aanbod van Eurostar.

Inchecken voor deze trein in Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal gaat via de aparte Eurostar terminal waar ook een uitvoerige paspoort- en bagagecontrole plaatsvindt. Daarom moet je als reiziger wel altijd rekening houden met een check-in tot uiterlijk 30 minuten voor vertrek.

Tijdig tickets reserveren

Wil je graag zo goedkoop mogelijk met de trein naar Londen? Boek dan tijdig je ticket, want zo profiteer je van het voordeligste tarief. Wacht je tot een of twee weken voor je reis, dan ben je vaak een paar tientjes duurder uit. Treinkaartjes naar Londen kan je vanaf 59 euro enkele reis vaak al zes maanden van te voren reserveren bij onder andere Eurostar.com, NS international, NMBS Europe en HappyRail. Eurostar scherpt de prijzen voor de nieuwe treindienst misschien zelfs nog aan.

Nu alvast de Trein Amsterdam – Londen boeken? Let dan even op. Het kan namelijk zijn dat je nog even moet wachten met het bepalen van je reisdatum omdat Eurostar op dit moment de laatste hand legt aan de dienstregeling.

Kies je comfort

Bij de treinboeking kies je uit drie verschillende comfortklassen. Wil je reizen voor het voordeligste tarief, kies dan voor tweedeklas reizen met een ‘Standard’ plaats. Je zit wat ruimer en krijgt een maaltijd met drankje aan je plaats geserveerd bij de wat duurdere ‘Standard Premier’. Met ‘Business Premier’ reis je met het meeste comfort volledig Business Class, inclusief ontbijt, lunch en diner. Dit zijn wel prijzige tickets, maar ze bieden wel het voordeel dat je tot 10 minuten voordat de trein vertrekt nog mag inchecken en kosteloos van trein kan wisselen, waarbij je altijd verzekerd bent van een gereserveerde zitplaats.

Eerder op reis

Wil je eerder dan het voorjaar van 2018 naar Londen met de trein? De reis is dan niet rechtstreeks en duurt wat langer. Maar de tarieven zijn hetzelfde. Vanuit Brussel vertrekt de Eurostar meerdere keren per dag naar Londen. Met een gereserveerd treinticket kan je vanuit iedere plaats in Nederland de trein nemen naar Brussel Zuid. Daar stap je over op de Eurostar die je binnen twee uur naar Londen St Pancras brengt. Met ruim vier tot vierenhalf uur (afhankelijk van je beginstation) neemt de reis wel aardig wat tijd in beslag en er is een uitgebreide paspoortcontrole bij de overstap in Brussel Zuid.

Voordelig openbaar vervoer in Londen

Kom je in Londen aan, dan ligt de stad voor je open. Ga je meteen op sightseeing tour langs de Houses of Parliament en Buckingham Palace? Wil je direct gaan shoppen in Oxford Street of Regent Street? Of strijk je liefst neer op een sfeervol terrasje? Wat je ook van plan bent, het snelst doorkruis je de stad met de bekende rode dubbeldekkers, de Light Railway, de Thames River Boats en natuurlijk de London Underground.

Je bent voor het openbaar vervoer in Londen het voordeligst uit door een Travelcard, Oystercard of Londen Pas te kopen, in plaats van losse kaartjes. Hiermee kan je bijvoorbeeld een dag ongelimiteerd reizen, of je krijgt korting op ieder reisticket. Of je kiest voor een speciale toeristenkaart die je via de Hop On Hop Off bus toegang geeft tot 60 bekende attracties en must sees. Je koopt deze kaartjes het beste voor aanvang van je trip via www.visitbritainshop.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *