Trein naar Londen. Rechtstreeks!

Met de trein naar Londen? Dat kan! Op de heenweg moet je nog overstappen, maar vanuit Londen kun je twee keer per dag rechtstreeks naar Amsterdam! Vanaf 2020 kun je ook rechtstreeks vanuit Amsterdam en Rotterdam naar Londen. Voor de rechtstreekse trein Londen – Amsterdam zijn er al treinkaartjes beschikbaar vanaf € 40!

Eurostar had deze nieuwe verbinding al aangekondigd, maar sinds april 2018 is het echt zover: een rechtstreekse trein Londen – Amsterdam. Helaas moeten we nog even wachten op de rechtstreekse trein vanuit Nederland. De tarieven voor de rechtstreekse rit beloven veel goeds: al vanaf 40 euro.

Op dit moment kiezen de meeste mensen nog het vliegtuig naar Londen. Maar de introductie van de Eurostar Amsterdam – Londen zou daar wel eens verandering in kunnen brengen.  Want de trein kent vele voordelen. Je kunt bijvoorbeeld in hartje Amsterdam en Rotterdam instappen, en stapt weer uit in hartje Londen. Het comfort in de trein is een stuk beter dan het vliegtuig. Terwijl de reistijd in veel gevallen vergelijkbaar zal zijn.

Geen overstap in Brussel nodig
Een treinreis vanuit Nederland naar Londen boeken was altijd al mogelijk bij Eurostar, maar dit betreft geen directe verbinding. In Brussel is nu nog een overstap op een andere trein nodig, waarna er in twee uur naar Londen wordt gereisd via de kanaaltunnel. Straks (2020) is dat verleden tijd en kunnen reizigers rustig blijven zitten. De totale heenrit vanaf Amsterdam zal zo’n vier uur in beslag nemen.

Tarieven voor de trein Londen – Amsterdam en v.v.
Er zijn al treinkaartjes beschikbaar vanaf € 40. Dat geldt alleen voor de verbinding Londen – Amsterdam. Op de heenreis reis je nog met Thalys en Eurostar. En dat is duurder. Treinkaartjes kun je kopen tot zes maanden voor vertrek. Reserveren kan dan simpel via NS International.

Reisinformatie en reisduur trein naar Londen
Als in 2020 de rechtstreekse Eurostar Amsterdam – Londen gaat rijden, kun je instappen in Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. De trein stopt echter niet op Schiphol en in Antwerpen. Inchecken voor de rit kan vanaf 75 tot 30 minuten voor de reis via een aparte terminal. Na een uitgebreide paspoortcontrole en bagagecheck rijdt de trein ongeveer zes minuten voor vertrek binnen en kan worden ingestapt.

Meer comfort met nieuwe Eurostar e320
Eurostar bedient al sinds 1994 de treinverbinding tussen het Europese vasteland en Londen via de kanaaltunnel. Dagelijks rijden Eurostar hogesnelheidstreinen meerdere malen vanuit Brussel en Parijs naar de Britse hoofdstad. Voor de treindienst Amsterdam – Londen zet de treindienst haar nieuwe treintype e320 in. Deze treinen bieden veel beenruimte, modern comfort, uitgebreide restauratieve voorzieningen, gratis WIFI en digitaal entertainment dat kan worden gestreamd op tablet, laptop of smartphone.

Onbezorgd en relaxed reizen
Reizigers die straks de rechtstreekse Eurostar naar Londen boeken hebben keuze uit drie reisklassen: Standard, Standard Premier en Business Premier.

Standard staat gelijk aan tweedeklas reizen met de NS. Met Business Premier zit je business class met alle nodige luxe aan boord, zoals zeer comfortabele zitplaatsen, een uitgebreide driegangenmaaltijd, drankjes, last minute incheck en boarding guarantee waarbij je altijd bent verzekerd van een zitplaats. Ook als je op het laatste moment besluit een andere trein te nemen.

Standard Premier zit qua comfort tussen deze twee klassen in. Daarbij heb je tot 30 minuten voor vertrek tijd om in te checken en je krijgt ook een lichte maaltijd bij je zitplaats geserveerd.

Voordelen naar Londen per trein
Trein Londen, de duurzaamste keuze voor reizen naar Londen. Zeker in vergelijking tot vliegen. Niet alleen is de CO2-uitstoot van de reis veel lager, prettig is ook dat je direct van city center tot city center reist. Hoewel de reis wel langer duurt dan een vliegtrip naar Londen, ben je vaak toch sneller op de plaats van bestemming, want je stapt midden in de stad uit de trein. Ook vermijd je tijdrovende transfers naar en van de luchthaven en bespaar je eventuele parkeerkosten bij Schiphol. Bovendien kan extra bagage gratis mee.

Verder kan je van vertrek tot aankomst niet alleen relaxed reizen, je hebt ook alle mogelijkheid om te werken en overleggen, vooral door de uitstekende WIFI dekking. Zo kom je uitgerust en voorbereid op je bestemming aan.

Ben je graag flexibel, dan kan de trein wel nadelig uitpakken. Met een tot twee treinritten per dag ben je namelijk beperkt in je vertrekmogelijkheden. Tickets zijn ook gebonden aan een specifieke trein en lastig op het laatste moment om te boeken.

Trein Londen: Verkooppunten
Hoewel je je tickets voor de nieuwe treinverbinding Amsterdam – Londen straks bij meerdere verkooppunten kunt kopen, hanteren deze vrijwel allemaal hetzelfde tarief. Wat dat betreft maakt het niet uit waar je straks je treinreis naar Londen boekt; NSinternational, HappyRail, Eurostar.com of NMBS Europe.

Kies je voor de rechtstreekse trein naar Londen? Dan moet je een half uur voor vertrek aanwezig zijn. De inchecktijden zijn dus veel korter dan bij het vliegveld. Daarna kan de echte reis beginnen! In ongeveer vier uur rijdt de trein vanuit Amsterdam naar de Britse hoofdstad. De Eurostar is voorzien van wifi. Ook zijn er bij diverse rijtuigen entertainment zitplekken. Kies je voor de eerste klas? Dan is een lichte maaltijd en een drankje inbegrepen.

Wij mochten de gloednieuwe Eurostar treinen al testen. En één ding is zeker: de trein naar Londen geeft veel meer beenruimte als in het vliegtuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *