Trein Rotterdam – Londen in slechts 3 uur (€ 59)

Directe trein Rotterdam – Londen in iets meer dan 3 uur

Vanaf het voorjaar van 2018 heeft Rotterdam er een nieuwe treinverbinding bij. De nieuwe Eurostar brengt je straks vanaf Rotterdam Centraal in minder dan 3,5 uur direct naar Londen. Vanaf 59 euro enkele reis kan je midden in het bruisende citycenter uitstappen. De ideale start voor een gezellige stedentrip en een uitkomst voor iedereen comfortabel naar Londen wil reizen voor zaken. 

Vanaf het voorjaar van 2018 kan je deze nieuwe trein nemen. Eurostar rijdt dan eenmaal per dag op en neer tussen Amsterdam Centraal – Rotterdam Centraal – Brussel Zuid en Londen St Pancras. Vanaf Amsterdam duurt de rit iets meer dan 4 uur en vanaf Rotterdam is de verwachte reistijd 3 uur en 15 minuten. Terug zelfs korter.

Een flinke tijdwinst als je het vergelijkt met de huidige treinverbinding naar Londen; via de intercity naar Brussel plus vervolgens de Eurostar door de kanaaltunnel. Want die reis duurt vanuit Rotterdam gerekend nu ruim vier uur, inclusief tijdrovende overstap in Brussel Zuid.

Eurostar streeft ernaar om de nieuwe directe treindienst voorjaar 2018 minimaal uit te breiden met een tweede rit per dag.

Tarieven directe trein Rotterdam – Londen

Hoewel de exacte tarieven voor deze nieuwe treinverbinding nog niet bekend zijn, kan je verwachten dat Eurostar het huidige voordelige treintarief voor een enkele reis Londen vanaf 59 euro blijft hanteren. Of zelfs een stuk verlaagt. Dit kaartje is nu ook al geldig vanaf ieder station in Nederland. Maar straks hoef je niet voor de overstap op de Eurostar naar Brussel Zuid te reizen, je stapt dan gewoon op in Rotterdam of Amsterdam.

Reserveren van de Eurostar Londen

Voor de directe Eurostar trein Rotterdam – Londen zal je altijd moeten reserveren en dat kan via verschillende online verkooppunten, zoals NS international, Eurostar.com, HappyRail of NMBS Europe.

De prijzen voor deze treinkaartjes liggen bij deze kantoren vrijwel gelijk, maar afhankelijk van de gekozen reisdatum en reisklasse kunnen de kosten voor een kaartje aanzienlijk verschillen. Boek je tot een paar weken van te voren, dan heb je alle keuze in reisdata voor de laagste prijs. Kort voor je reisdatum betaal je altijd meer. Verder reis je vaak doordeweeks het voordeligst, zoals op dinsdag en woensdag.

Boeken voor deze nieuwe trein kan zodra Eurostar de exacte dienstregeling publiceert. Naar verwachting is dit rond oktober.

Het comfort van de Eurostar

Niet alleen de treindienst is straks nieuw, ook de trein die Eurostar inzet is van het allernieuwste type. Deze e320 is van alle gemakken en modern comfort voorzien. Dus ruime zitplaatsen, uitgebreide catering, overal uitstekende WIFI mogelijkheden en een keur aan digitale entertainment mogelijkheden voor op je tablet of laptop zodat je je aan boord beslist niet verveelt. Daarom kan je in deze trein ook prima je werk voortzetten.

Hoe relaxed je wilt reizen bepaal je zelf, want je hebt keuze uit drie reisklassen, uiteenlopend van de tweedeklas (Standard), een luxere zitplaats met geserveerd hapje en drankje (Standard Premier) en een volledige Business Class (Business Premier), die naast een complete maaltijdservice vooral de mogelijkheid biedt last minute je incheck te doen of te wisselen tussen treinen waarbij Eurostar altijd een zitplaats voor je vrijhoudt.

Op tijd voor de incheck

De voorbereidingen voor de komst van de Eurostar zijn nu in volle gang. Zo wordt er zowel op Rotterdam Centraal als Amsterdam Centraal een aparte terminal met wachtlounges gebouwd waar reizigers gaan inchecken. Daar vindt dan ook de paspoortcontrole en bagagecheck plaats, die nu nog bij Brussel Zuid nodig is. Belangrijk om dus straks zeker op tijd te zijn, want inchecken kan bij de Eurostar tot uiterlijk 30 minuten voor vertrek. Daarna niet meer, behalve als je Business Premier reist.

Anders van Rotterdam naar Londen

Vanuit Rotterdam zijn er natuurlijk nog andere manieren om naar Londen te reizen. Deze zijn zeker te overwegen als je liever meer keuze wilt hebben in vertrektijden en bijvoorbeeld minder let op de milieuvoordelen van de trein. Of ze ook goedkoper en sneller uitpakken, is even narekenen.

Zo gaan er vanuit de luchthavens van Rotterdam en Eindhoven dagelijks meerdere vluchten naar Londen. Hoewel de vliegreis zelf sneller is dan de trein, kunnen inchecktijden, controles en transfers de reis toch lang laten duren, want je komt niet in het centrum van Londen aan. Verder is het meenemen van extra bagage gelimiteerd.

De bus nemen, bijvoorbeeld via Eurolines of Flixbus, is ook een optie. Vaak zijn tickets naar Londen erg voordelig, maar de reis is wel aanzienlijk langer dan met de trein.

Ook is het mogelijk de ferry te nemen vanuit Hoek van Holland naar Harwich (Stena Lines), die aansluit op een treinverbinding naar Londen. Of reis direct vanuit Rotterdam Europoort naar Hull (P&O Ferries). Alleen duurt vervolgens de treinreis naar Londen weer een paar uur langer.

Een andere treinverbinding nemen kan ook, want vanaf Brussel blijft de Eurostar hogesnelheidslijn naar Londen St Pancras meerdere keren per dag rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *